• Trnavský samosprávny kraj odmenil aj našich prvákov - "dualistov"

          • Trnavský samosprávny kraj podporuje DUÁLNE VZDELÁVANIE a dlhodobo podporuje žiakov ktorí vstúpia do duálneho vzdelávania.

            24.4.2024 odmenil aj žiakov našej školy – prvákov, ktorí vstúpili do duálneho vzdelávania v učebných odboroch agromechanizátor a autoopravár.

            Výhody, ktoré „dualisti“ čerpajú:

            Praxuj v reálnych podmienkach s modernými technológiami priamo na pracovisku u zamestnávateľa.

            Zarábaj už počas štúdia. Ak budeš počas štúdia praxovať u zamestnávateľa, dokážeš zarobiť až stovky eur ročne.

            Získaj štipendium aj od zamestnávateľa. Firma, v ktorej budeš praxovať odmení tvoju šikovnosť ďalšími desiatkami eur mesačne.

            Získaj štipendium od Trnavskej župy v prvom ročníku štúdia. Na rozbeh ti poskytneme 50 eur mesačne.

            Cestuj zadarmo počas školského roka autobusmi prímestskej dopravy počas školského roka zadarmo vďaka duálnej BUS karte, ktorú dostaneš od Trnavskej župy.

            Ubytuj sa na internátoch stredných škôl v zriadovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja zadarmo.

            Získaj pracovný odev aj stravu. Počas dní praxe u zamestnávateľa dostaneš obedy zdarma a postará sa aj o tvoj vhodný odev na prácu.

            Absolvuj kurzy počas štúdia a praxe u zamestnávateľa zdarma: napríklad vodičský preukaz, zváračský či barbiersky kurz. Niektoré zo škôl, či zamestnávateľov ti môžu poskytnúť aj takéto certifikované školenia.

          • Naši žiaci sa stali súčasťou Parlamentu mládeže mesta Galanta

          • Primátor mesta Galanta Peter Kolek odovzdal 13 dekrétov členom Parlamentu mládeže mesta Galanta, medzi ktorými boli naši traja žiaci Roman Hudák, Viktor Polák a Ryan Kotras. Po slávnostnom odovzdaní dekrétov naši žiaci pozitívne prekvapili a predniesli prvé iniciatívne nápady. Prajeme našim žiakom veľa ďalších nápadov a úspechov.

          • Na súťaži „Zemědělský opravař 2024“ v Moravskom Krumlove sme sa nestratili...

          • 16.4.2024 sa náš žiak z 2.B triedy, Adrián Štípsky, študujúci za agromechanizátora opravára, zúčastnil v Moravskom Krumlove súťaže „Zemědělský opravař 2024“.So svojimi rovesníkmi si zmeral zručnosti v ručnom kovaní výrobku, v oprave elektrického príslušenstva prívesu, v jazde zručnosti traktora s prívesom a svoje vedomosti si otestoval v písomnom teste. Adrián sa na súťaž zodpovedne pripravoval, čo sa dalo vidieť aj pri hodnotení skušobnými komisármi, kde pri jazde zručnosti získal 30bodov z 30tich max. možných a pri ručnom kovaní mu do plného počtu chýbalo len 5 bodov.

            Po súčte všetkých bodov Adrián obsadil krásne 6.miesto.

            Na súťaži ho sprevádzala pani riaditeľka Ing.Beáta Kissová a majster odborného výcviku Filip Koška.

            Veľká vďaka patrí aj všetkým majstrom odborného výcviku, ktorí Adriana pripravovali na súťaž a taktiež f. Agromačaj, s ktorou má Adrián podpísanú duálnu učebnú zmluvu.

            K 6. miestu srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy v zahraničí.

          • Máme víťaza participatívneho rozpočtu TTSK

          • Participatívny rozpočet podporený TTSK začal podávaním návrhov zástupcov tried 22.2.2024. Dňa 23.2. Z podaných návrhov zvolili zástupcovia tried tie, ktoré postúpili do schvaľovania vedením školy. Samotné schvaľovanie projektov zhodnotilo vedenie dňa 15.3.2024. Autori schválených projektov v skupinách pripravili prezentácie projektov, ktoré predstavili v rámci kampane hlasujúcim v rámci kampane 25.3. - 5.4.2024. Samotné hlasovanie a vyhlásenie výsledkov prebehlo dňa 12.4.2024. Viťazom sa stal projekt Hygiena v škole.

          • Naši žiaci na podujatí JobSpoTT v Trnave

          • Študenti končiacich ročníkov z III.A a zo IV. MT sa 16.4.2024 zúčastnili podujatia JobSpoTT v Trnave. Na veľtrhu práce JobSpoTT sa stretávajú zamestnávatelia so študentmi. JobSpoTT poskytuje priestor na prezentáciu pracovných možností, osobnú interakciu, inšpiráciu a nové informácie mohli získať množstvo informácii o aktuálnych pracovných príležitostiach a situácii na trhu práce. Študenti sa zúčastnili okrem prehliadky aj interviewu s viacerými zamestnávateľmi, kde sa detailne oboznámili s viacerými firmami a spoločnosťami.

          • Sme prvou školou na Slovensku v rámci stáže žiakov Ozbrojených síl SR

          • Naši žiaci sa zúčastnili stáže vo vojenskom ženijnom útvare v Seredi v dňoch od 8.4.2024 -12.4.2024. Žiaci v rámci stáže prešli všetkými pracoviskami v rámci mechanizácie vojenskej techniky. Zaoberali sa prípravou techniky  na sezónnu prevádzku vojenských vozidiel, ošetrovanie pred jazdou a po jazde, pretesňovaním kolesovej redukcie a inými. Stáže sa zúčastnili 9 žiaci v odbore mechatronik, autoopravár a agromechanizátor. Žiaci boli zo stáži nadšení a naša spolupráca sa bude rozvíjať na rôznych úrovniach aj v budúcnosti.

          • Michael Valentín získal 3.miesto v celoslovenskom finále súťaže Autoopravár Junior

          • Vynikajúci úspech nášho žiaka Michaela Valentína v celoslovenskom finále súťaže Autoopravár Junior, v kategórii Autoopravár mechanik

            Slávnostné vyhlasovanie víťazov sa konalo 11.4.2024 v Múzeu veteránov v Ivánke pri Dunaji.

            Miško Valentín sa umiestnil vo finále súťaže na krásnom treťom mieste, za čo mu patrí veľká gratulácia a poďakovanie za skvelé reprezentovanie našej školy.

          • Školenie na servis klimatizácií - prax

          • Súťažou Young Car Mechanic, určenou pre žiakov nekončíme, práve naopak.......

            11.4.2024 sa majstri odborného výcviku a vybraní žiaci zúčastnili školenia uskutočneného v spolupráci s firmou Inter Cars.

            Školenie bolo zamerané na servis klimatizácií – prax.

          • Dominik Dömötör postupuje ako víťaz do národného kola súťaže Young Car Mechanic 2024

          • Dominik Dömötör postupuje v súťaži YOUNG CAR MECHANIC z 1. miesta do národného finále, ktoré sa bude konať v Žiline. 

            Young Car Mechanic je medzinárodná súťaž pre študentov stredných odborných škôl. Hlavným cieľom je spopularizovať profesiu automechanika medzi mladými ľuďmi, vymieňať si skúsenosti a vyučovacie postupy a nájsť mladé talenty v oblasti mechaniky a servisu motorových vozidiel. Našu školu v tejto súťaži reprezentovali 3 žiaci-tretiaci-automechanici: Jozef Sekera, Róbert Rapi a Dominik Dömötör.

            Chlapcom gratulujeme k úspechu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Dominikovi prajeme v národnom finále veľa šťastia a samozrejme všetkým trom žiakom želáme veľa úspechov na záverečných skúškach.

            Nemôžeme zabudnúť ani na majstrov odborného výcviku, ktorí ich sprevádzajú počas odborného výcviku a odovzdávajú im svoje vedomosti a zručnosti: Eugen Dora, Alexander Szabó a Gellért Kaprinay, aj Vám patrí veľké ďakujem.

            Trnavskému samosprávnemu kraju ďakujeme za hodnotné ceny, ktorými tiež prispel k odmeňovaniu troch najlepších súťažiacich počas dvoch súťažných dní.

          • Náš mechatronik na štvordňovej stáži na vysokej škole

          • Skutočné vyučovanie na vysokej škole aj vďaka spolupráci s vysokými školami zažíva náš Dávid Iváni. V rámci štvordňového pobytu na STU na Strojníckej fakulte v Bratislave sa zúčasňuje prednášok a prežíva študentský vysokoškolský život. Dávid odkazuje, že je tu úžasne, spoznáva veľa ľudí a prednášky sú pre neho zaujímavé. Dávid ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Regionálne kolo YOUNG CAR MECHANIC

          • Dňa 26.3. a 27.3.2024, v utorok a v stredu, sa tešíme na súťažnú atmosféru, skúšobných komisárov, kolegov z iných škôl a 40 najúspešnejších súťažiacich žiakov zo 14tich stredných odborných škôl, ktorí si počas týchto dvoch dní zmerajú svoje teoretické a praktické vedomosti a zručnosti nadobudnuté počas štúdia na svojej strednej škole.                                                                                                                                                            Za našu školu budú súťažiť traja žiaci, tretiaci, učebný odbor autoopravár mechanik, menovite: Jozef Sekera, Róbert Rapi a Dominik Dömötör. Chlapci držíme vám palce!

          • V Galantskej knižnici so spisovateľom

          • Počas marca - mesiaca knihy sa naši žiaci zúčastnili inšpiratívneho a zaujímaveho stretnutia so spisovateľom Petrom Šloserom. S autorom detektívnych kníh žiaci preberali inšpirácie pri písaní, dôvody a rozoberali aj danú problematiku, ktorej sa spisovateľ venuje.

          • Mechanici-mechatronici sa zúčastnili Stredoškolskej Technickej Olympiády v Nitre

          • 20.3.2024 sa naši žiaci študijného odboru mechanik-mechatronik zúčastnili STO – Stredoškolskej Technickej Olympiády na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Pred odbornou porotou, v silnej konkurencii iných škôl, sa naši chlapci v zostave: Matej Štafa, Hugo Hubina, Matúš Prívozník a Sebastián Petrík nestratili a na vysokej úrovni odprezentovali svoju súťažnú prácu- model trojpodlažného výťahu.

            Chlapci týmto projektom získali cenné skúsenosti pri prezentovaní práce pred „veľkou porotou“.

            Našim maturantom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a do budúcna im prajeme veľa ďalších úspechov.

            Na olympiádu sa pripravovali pod odborným dohľadom triednej pani učiteľky Ing. Angely Javorovej PhD., s vytvorením modelu výťahu im pomáhali a cenné rady odovzdali aj ostatní majstri odborného výcviku, za čo všetkým patrí veľké poďakovanie.

          • Postupujeme na majstrovstvá Slovenska v súťaži AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024

          • Dňa 18.3.2024 sa naši žiaci Michael Valentín a Dominik Dömötör, tretiaci v učebnom odbore autoopravár mechanik zúčastnili oblastného kola súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024 v Nitre. Súťaž prebiehala celý deň a chlapci v nej boli preverení v teoretickej, poznávacej a praktickej časti. Z 21 súťažiacich žiakov od Banskej Bystrice až po Bratislavu, sa naši žiaci umiestnili na popredných postupových miestach. Michael Valentín získal 2.miesto a Dominik Dömötör 4. miesto. Celoslovenské finále sa bude konať začiatkom apríla 2024 v Nitre. Chlapcom gratulujeme k úspešnému reprezentovaniu školy a prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Postúpili sme na Majstrovstvá kraja do Trnavy

          • Vyhrali sme Majstrovstvá okresu Galanta v stolnom tenise!!! Po dlhom období vyše 20 rokov sa našej škole podarilo zvíťaziť nad rovesníkmi z Gymnázia J.Matúšku Galanta OA Sereď, Gymnázia Z. Kodálya Galanta, SSOŠ obchodu a služieb s VJM Mostová, Súkromného bilingválneho gymnázia Galanta a Gymnázia V. Mihálika Sereď.

            Gratulujeme Pavlovi Pavliškovi, Kristiánovi Pavliškovi, Kristiánovi Vaškovičovi a Denisovi Pelikánovi.

          • Exkurzia vo výrobnom závode Jaguar Land Rover v Nitre

          • Dňa 29.2.2024 sme sa zúčastnili exkurzie vo výrobnom závode Jaguar Land Rover v Nitre.

            V závode sme strávili takmer tri hodiny, počas ktorých sme si pozreli stredisko duálneho vzdelávania a náborové pracovisko. Potom nás vyškolení inštruktori previedli karosárňou a montážnou halou. Boli sme rozdelení do dvoch skupín a tak sme mali možnosť všetko dôkladne vidieť a počuť. Výklad bol na vysokej odbornej úrovni a taktiež sme sa dozvedeli aj množstvo zaujímavostí a špecifických informácií, ktoré sa týkali konkrétnej výroby jednotlivých vozidiel s dôrazom na to, na aký trh sú vyrábané. Žiaci mali možnosť vidieť automatizované montážne linky s robotmi a sami povedali, že je to všetko lepšie 1 krát vidieť ako 100 krát o tom počuť.

    • Kontakty

      • STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA TECHNICKÁ GALANTA - MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA GALÁNTA
      • Použitím čísla sekretariátu: 031/7802492 budete následne prepojený na vami požadovaného účastníka. V prípade potreby nám napíšte na email školy a vaša požiadavka bude postúpená. Ing.Beáta Kissová riaditeľka školy emailový kontakt: riaditel.sostechgalanta@gmail.com alternatívny email: beakiss25@gmail.com pevná linka: 031/7803578 mobil: 0903 481 117 Ing.Martin Slahučka zástupca riaditeľky pre teoretické vyučovanie martin.slahucka@gmail.com pevná linka:031/7010202 mobil: 0910 459 615 Ing. Katarína Palkovičová zástupkyňa riaditeľky pre praktické vyučovanie emailový kontakt: katarina.palkovic@gmail.com pevná linka: 031/7802492 mobil: 0910 459 616 Ing. Tünde Kováčová zástupkyňa riaditeľky pre Technicko - hospodársky úsek: pevná linka: 031/7804160 Ing.Andrej Bórik Hlavný majster odborného výcviku mobil: 0903 481 116 p.Beáta Pincéšová Vedúca jedálne a kuchyne: pevná linka: 031/7802492 mobil: 0918 474 759 Odhlásenie z obedu prosíme oznámiť deň vopred alebo do 8.00 hod. aktuálneho dňa.
      • Esterházyovcov 712/10 924 34 Galanta Slovakia
      • 00158984
      • 2021009265
      • Hospodárska činnosť: SK88 8180 0000 0070 0049 5287 Podnikateľská činnosť: SK81 8180 0000 0070 0049 5316 Školské stravovanie: SK06 8180 0000 0070 0049 5308
      • 100001957